Parowozownia Pilska OKRĄGLAK

 

 

 

 

 

Polish

English

Русский

Contact us

 

 

 

 
 

 

 

                         

                   

                    

                       

                       


             


 

      «Пилското железопътно депо «Окръглак» е обществото, създадено от групата на жителите на град Пила през пролетта на 2007 година. Целта на общество е започването на използване това нефункциониращо депо, което е едно от монументалните исторически паметници на XIX-ия век.

      Строителството на Пилското депо датира от 1870-1874 години и е свързано с интензивното развиване на железница на територията на пруските земи. Депо стана образец за изграждане на някои сгради от такъв тип в Европа благодарение на прилагането на нетипичните архитектурни решения. След няколко годишно използване, през 90-те години на XX-ия век депото е било изведено от експлоатация и забравено.

      Състоянието на депо накара жителите на град Пила да спасят този исторически обект. Те правят всичко възможно да превърне железопътното депо в туристически център като реконструират железопътните му функции. Те също са създали концепцията за използването на железопътното депо в Пила. Групата на жителите на град Пила привличат за сътрудничество частни и обществени организации за да те спомагат да пазя железопътното депо за бъдещите поколения.                        
 Полша

 

 

                

 

 

 

 


 
 


Copyright © 2008
webmaster